Om mig

Gennem de sidste 15 år har jeg fordybet mig i yoga, og yoga er blevet en måde at leve mit liv på. I 2003 tog jeg for alvor fat i yogaen, modtog ugentlig undervisning og startede min egen daglige yogapraksis hjemme. I 2007 gennemførte jeg Teachers Training Course fra The International Sivananda Yoga Vedanta Centre i Indien. En uddannelse i klassisk hatha yoga.

I 2014 gennemførte jeg en 200 timers Yin Yogalærer uddannelse hos Mari Nordstrøm, Sattva Yoga og i 2012 færdiggjorde jeg Hamsa Yoga Studio Restorative yogalæreruddannelse. Jeg er optaget af kroppens selvhelbredende evner og oplever på egen krop, hvordan yoga hjælper med at holde min modnede krop stærk, smidig og rar at være i.

Jeg begyndte min undervisning  i 2008. Igennem 5 år har jeg undervist sygmeldte med stress, angst og depression i Storkøbenhavn, mere end 3000 timers undervisning er blevet erfaret og flere hundrede mennesker har modtaget yogaundervisning fra mig. Jeg sætter en ære i at undervise, så hver enkelt deltager føler sig velkommen, set og vejledt.

For at understøtte min undervisningspraksis, praktiserer jeg yoga hjemme, samt ved selv at gå til klasser og deltage i workshops. Min undervisning indeholder derfor elementer fra flere forskellige yoga arter, disser er; hatha, yin yoga,restorativ yoga, vinyasa og dynamisk yoga. Jeg deltager i workshops som foregår ved såvel danske som internationale undervisere.

I hverdagen giver yoga mig, den ro, stabilitet, vedholdenhed, styrke og indre stilhed, jeg har brug for.

Merete Hansen

Merete Hansen

Kirsten Jepsen 49 år fortæller:

Yoga med Merete har virkelig været et af årets lys og vendepunkter. Under et kursus for stress og depressionsramte stødte jeg på yoga med Merete og kunne virkelig mærke at det var lige mig. Yoga havde jeg prøvet før i fitnesscentret , men desværre ikke denne rolige form for yoga ”Hatha”. I fitnesscentret gav jeg hurtigt op på yogaen pga. jeg ikke havde brug for flere nederlag og påmindelser om at jeg mangler smidighed, er overvægtig og bor i en krop der er plaget af spændinger og smerter.

Hos Merete var målet ikke at kunne alle stillinger, men at bevæge sig hen mod dem, stille og roligt og sammen med den restorative yoga og afspændingsdelen har det givet mig redskaber til at slappe bedre af og blive mere smidig.  Alt sammen noget der hjælper mig ud af depressionen. Jeg vil virkelig anbefale Meretes yoga til alle.

Min yoga historie

Første gang jeg mødte yoga, var på en Ø-lejr i 79. Der var en yogi, klædt i orange, og hendes ro, bevægelser, måde at tale på og måden hun var med alle mennesker fascinerede mig. Jeg blev inspireret til yoga, blandt mange andre impulser. Et par år senere, da jeg blev gravid, var det naturligt for mig, at genoptage yogaen, at finde hjemme i sin krop i den periode, hvor den forvandler sig og bærer nyt liv. Min bedste anbefaling til gravide! Gennem familielivet fulgte yoga mig periodevis med nogle hjemmeprogrammer og en yogafamilieferie til Grækenland.

Senere i mit liv blev yoga et åndehul, da omstændighederne ændrede sig, og der blev mere tid til min frie disposition.

Efter et par år at have dyrket yoga på ugentlig basis, tog jeg på en yogaferie i yogaens moderland Indien. At praktisere yoga både morgen og aften, det var noget min krop og sjæl kunne lide. Det var som om jeg udvidede mig i alle retninger. Mere ro, mere rummelig, mere stærk, mere grounded, mere tilfreds og mere glad.

I Indien skete det fantastiske møde med den hinduistiske måde at forholde sig til livet på. Taknemmelige, ydmyge og farverige mennesker med en venlig attitude. Det har betydet at Indien er det land, jeg foretrækker at rejse til. Landet har sine skyggesider, de overskygges dog af en uendelige inspiration fra folkene, den måde de omgås hinanden på med deres  forskellige religioner, deres farver, tempel sangene,  landskaberne og klimaet som er solrigt, varmt og venligt i Sydindien.

Som trofast elev i flere år, blev jeg en dag opfordret af de andre deltagere til at forestå en undervisningstime, da yogalæreren var blevet forhindret i at møde op. Den undervisnings session blev et af mit livs vendepunkter.

Efter sessionen stod det klart: “Jeg ville være yogalærer!”

Der er mange yogalæreruddannelser at vælge imellem, men intet var på det tidspunkt mere naturligt for mig, end at opsøge yogaens moderland og få en yogauddannelse der.

The International Sivananda Yoga Vedanta Centre i Indien, ashrammen hvor jeg gennemførte min første yogauddannelse, praktiserer en asketisk livsform, en høj grad af disciplin og en spirituel praksis, der har rødder langt tilbage. Der mediteres gennem stilhed og sang 4 timer dagligt. Man afholder sig fra kød, alkohol, kaffe og sex.  Som deltager på Teachers Training får man udleveret uniformer med t-shirts helt op i halsen og store løse bukser, ingen direkte kropslige fristelser skal udfordres! Der er måltider to gange om dagen kl. 10 og kl. 18. Telefonerne afleveret under opholdet, der er fastlagt program fra kl. 5.30 til 22.

Det var ikke velset at læne sig op af væggen – at bruge ryglæn. 42 kvinder i en sovesal og madrassen af strå. Daglige skriftlige lektier til aflevering, jeg havde mit at se til.

På den ene side var opholdet utroligt hårdt – jeg var øm og radbrækket i kroppen, ikke af yogaen, men af de mange timer hvor vi sad på gulvet og mediterede, sang eller modtog undervisning. Den stramme disiplin er på den ene side en udfordring og på den anden side en fantastisk befrielse: Ingen omverden at tage stilling til, ikke plads til at spørge dig selv om du vil, der er ikke noget valg, når du er med, er du med, med det hele. Dag ud og dag ind tilrettelagt, maden vidunderlig frisklavet og vegetarisk, kroppen mere og mere afgiftet, yogapraksisen struktureret, alt planlagt fra du slog øjnene op til du gik i seng. Rørende og imponerende oplevelser med 42 forskellige nationer, heriblandt grupper fra Rusland, Irak, Iran, Japan, lande jeg ikke umiddelbart havde forbundet med udøvelse af yoga.

Jeg er glad for, at jeg valgte Indien som sted at starte uddannelse, ikke fordi det var behageligt, men fordi den disciplin og integritet der blev vist mig, har lært mig hengivent at praktisere og introduceret mig til  yogaens filosofi.

Meera er et indiske navn, jeg fik i ashrammen. Intet er mere naturligt end at tage lidt indisk med ind i det danske og kalde min yogapraksis for meerayoga.dk.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Mystik, hengivenhed og mange historier hører med til yogaens filosofi.