Workshops

  • Yin Yoga fordybelsehos YamYam Klarkærvej 2, Ølby: Yin Yoga Sundays er for dig, der elsker yin yoga. Dig der ikke kan få nok af den boblende fornemmelse, når du forlader en stilling. Dig der elsker den ro, der indfinder sig, som klassen skrider frem.  24. februar, 17. marts, 14. april, 12. maj og 2. juni kl. 15.00 – 17.00
  • Tid til at være, uden at være på en bestemt måde.                                                Fredag d. 8. marts kl. 17 til 20 Kirkevej 18, Magleby. 4672 Klippinge
    Tid til at være, uden at være på en bestemt måde rummer en dynamisk praksis og en stille Yin praksis i en herlig blanding. Vi starter med en opløftende blid dynamisk praksis der vækker energien i kroppen og opbygger styrke og vitalitet. Åndedræt og bevægelse forenes i et roligt tempo. Vi vil efterfølgende skifte gear til en stille healende, meditativ yoga praksis med fokus på ro og fordybelse. Her er bevægelser i slow motion og lange let bevægende yinstræk,som kan forløse fysisk smerte, stress og spændinger på et dybere plan. Vi afslutter restorativt og inviterer til hvile og balance i nervesystemet.
    Der vil være te og sunde snacks. Pris: kr. 275

    Tilmelding via booking systemet/sms 40362881/eller merete@meerayoga.dk  Betaling via Mobilepay nr. 73 565 eller konto 9886 0000349129

Sommer yoga fredag d. 1. juni kl. 17 til 20 i Rødvig Ferieby

En sommer aften med yoga, meditation og åndedrætsøvelser.

Vi er under åben himmel, når vejret tillader det. I fællesskab mødes vi for at skabe en aften hvor et roligt sind og indadvendt opmærksomhed kan give dig en smag på yogaens dybde. Vi indleder meditativt med en guidet afspænding/ kropsscanning. Herfra vækker og sanser vi kroppen igennem åndedrætsøvelser og et blidt yogaprogram. Vi udvider og fortsætter med en serie af flydende og legende yogaøvelser og bevægelser. Nogle af dem vil styrke, andre vil strække, på langs, på tværs og diagonalt. Vi leger med balanceøvelser, og kommer hele kroppen igennem. Forestil dig at spændingerne i benene siver ud igennem dine fødder og at hårdheden i din nakke og skuldre fordamper fra dit hoved. En aften med god tid til tilstedeværelse og til bare at være dig selv

Yoga og brunch kl. 9.30 til 12.30

Rødvig Ferieby d. 11.02 – udsolgt og Sigerslevhus d. 15.04 ledige pladser

Vi starter kl. 09.30 med 90 min. blid Hatha yoga, hvor alle uanset niveau kan være med. Der vil blive undervist i klassiske yogastillinger og små flows, i et roligt tempo, og med masser af tid i stillingerne. Fokus er på at skabe smidighed og plads i ryg og skuldre, samt at få styrket musklerne. Vi runder yogaen af med restorative stillinger og en guidet afspænding.

Når vi er færdige med yoga klassen, vil vi sammen nyde en brunch, med klassisk æg og bacon, pølser, røget laks, oste, hjemmelavet syltetøj, vegetariske fristelser, juicer, friskbagt brød mv. Brunchen er lavet af mig og af Jeff som er i køkkenet på dagen.

Pris pr. person kr. 350,- Rødvig Ferieby:                                                               Tilmelding: merete@meerayoga.dk el. sms 40362881 Betaling: 2343 4378899430

Andre workshops

Mine workshops ligger på søndage i YamYam.dk yogastudiet i Køge, her samarbejder jeg med Karina Bargholz. Yamyam ligger på et landsted med den smukkeste, nyistandsatte yogasal og lounge og med dejlig udsigt over marker og folde.  Nøgleord er luksus, langsommelighed, overskud og kvalitet. Du kan booke dig på forløbene i min kalender

https://www.supersaas.dk/schedule/login/meerayoga/Holdplan                                    eller via https://www.yamyam.dk

 

Birketræer (2)

 

 Afholdte workshops:            

Søndag d. 25. juni kl. 10 til 13.  Restorativ yoga. 5 min i sommerferie!                                                          

Restorativ yoga er en ultra blid yogaform, der støtter op om kroppens naturlige genopbygning, igennem en hvilen ind i yogastillingerne. Stillinger udføres liggende og understøttes af puder, tæpper, blokke mv. Dit nervesystem vil være i hvile og du får lov til bare at være. Den dybe afspænding, som de genopbyggende yogastillinger skaber virker harmoniserende på hele dit system. (Krop, sind & ånd). Alle stillinger udføres meget langsomt i ro og stilhed, som en dejlig kontrast til hverdagens mange gøremål. Restorativ yoga henvender sig til alle. ♥ Det kan være en gave til dig selv eller en du vil forkæle.

Sommeren står for høj aktivitet og højt energiniveau, snakken over hækken, ude liv, musik, festivaler, grill aftner, strandture osv. Vi har fart på om sommeren, hvor dagene er dejlige lange. Måske er det netop her du har brug for et fredfyldt og kærligt pusterum med dig selv. Gennem den dybe afspænding i de forskellige stillinger får musklerne lov til at slippe spændingerne, de indre organer bliver stimuleret, blødgjorte og kroppens affaldsstoffer bliver udskilte. Dit nervesystem vil være i hvile og du får lov til bare at være i stedet for at gøre. Restorative yoga er for alle, også for dig, som ikke har dyrket yoga før.

Hvis du mangler energi, er stressramt, har haft en langvarig sygdom, har søvnproblemer, har kroniske smerter, er der en ekstra gevinst ved at gøre restorativ yoga.

Det er en god ide, at du har lag på lag tøj på. Den dybe afspændte tilstand kroppen kommer i, generere ingen varme. Fryser du i stillingen aktiverer du også dit nervesystem og det skal undgås for at opnå den fulde effekt.

 

 Lørdag d. 20. maj kl. 10 til 13. Dobbelt op – dobbelt så godt?  Bødkervej 2, 4660 Store Heddinge. 

 Yin yoga fokuserer på kroppens bindevæv og led. En yin klasse består overvejende af passive stillinger, hvor vi giver os hen til tyngdekraften og smelter ind i oplevelsen. I denne dobbelt op Yin yoga workshop vil vi prøve at være i nogle af stillingerne i dobbelt så lang tid, dvs. i 7 til 10 minutter. Vi vil samtidig bruge bolde og blokke til at stimulere ved tryk, en slags akupressur og mærke om det føles dobbelt så godt?

Bindevævet – kaldes også fascia – fortæller kroppens historie og ny forskning peger på at træning af bindevævet kan optimere kroppens udvikling for alle mennesker, uanset om det handler om at blive bedre til en specifik sportsgren, om at minimere smerter, eller at bevare en komfortabel krop, der kan bevæge sig frit.

Som et stort finmasket net smyger bindevævet sig rundt i hele kroppen i en slags sammenhængende strømpe. Det svøber sig om blodkar, kirtler og organer, det indkapsler musklerne og det forbinder muskler med led og knogler. Bindevævet er overalt og er fyldt med nerveender, det har vist sig at have langt større betydning for vores velbefindende end tidligere antaget.

Yin yoga er en unik træningsform, fordi det belaster kroppen på en sikker måde. Yin yoga afspænder og styrker din hofte og rygsøjle. Fremmer en flot holdning med plads til at trække vejret. Hjælper dig til at opløse gamle fysiske og psykiske blokeringer, beroliger dit nervesystem og opbygger dit immunforsvar.  Yin yoga øger din rummelighed, vedholdenhed og .Yin yoga er derudover et balanceskabende supplement til styrke og konditionstræning.

Forårsfrisk med yoga rettet mod fordøjelsen. 29. april. Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge

Såvel i yogatraditionen som gennem mine erfaringer som diætist, regnes en velfungerende fordøjelse som indikator for, at leve med optimal sundhed. I 70’er anmeldte jeg en bog med titlen ” Hold hovedet koldt og fødderne varme, kom ikke for meget i dine tarme” Denne leveregel gælder endnu, og ikke alene mængden af det vi kommer indenbords, men også kvaliteten gør sig gældende for en sund fordøjelse.

I denne workshop gennemgår vi en blid yoga praksis, hvor bevægelse og åndedræt følges ad og som kredser for hele kroppen, denne dag har fokus på fordøjelsen.

Hvordan vores fordøjelse reagerer er individuelt, nogle lider af oppustede maver, hovedpiner, træthed, diarre eller forstoppelse. I Danmark bruges over 150 millioner kroner på midler mod forstoppelse og ifølge tal fra det offentlige Sundhedssystem har 20 procent af befolkningen forstoppelse.

Til denne dag har jeg samlet en række yogaøvelser, der afbalancerer stofskiftet og fremmer fordøjelsen. Det fantastiske ved yoga, er at vi påvirker mange funktioner samtidigt når vi praktiserer.

Vi vil arbejde med dynamiske og statiske yogaøvelser, altså både yinyoga og dynamisk yoga, vi slutter med en god lang afspænding.

Efter yogapraksissen får du serveret en hjemmelavet forårs grøn smoothie med masser af frisk plukkede spirer, en smoothie der afbalancerer syre/base forholdet i kroppen.

En blid og nænsom yoga praksis, hvor bevægelse og åndedræt følges ad i et langsomt flow som kredser for hele kroppen med både styrke og blødhed, og vækker dyb velvære. Der afsluttes med liggende afspænding. Klassen er for alle niveauer.  Vi lader et par måneder gå før præcisionen kommer.

Lørdag 4. februar. Yoga og brunch på Rødvig Feriecenter Strandgabsvej 29, 4673 Rødvig. Pris: 400 kr.

En blid og nænsom yoga praksis, hvor bevægelse og åndedræt følges ad i et langsomt flow som kredser for hele kroppen med både styrke og blødhed, og vækker dyb velvære.  Vi sætter fokus på vinterens energibaner for nyrer/blære. Der afsluttes med liggende afspænding. Klassen er for alle niveauer.  

Vi gør yoga fra 9.30 til 12. Herefter ændre vi rummet til et spisested og får serveret brunch.

En Nytårs behandling – med fokus på dig, din krop og dit år 2017. 30. december 2016

Den mørke tid – og særligt dagene omkring nytår – inviterer til at mærke efter og gøre status. At give slip på det som ikke (længere) gavner dig, for i stedet at byde velkommen til det nye, du gerne vil have ind i dit liv.
Efter alle selskabeligheder og kabaler der skulle gå op for at nå det hele, er det sikkert både tiltrængt og kærkomment at gøre noget godt for dig selv og kroppen – at tage et stille frirum –  Denne Nytårs behandling indbyder til en god blanding af  guidede øvelser for kroppen samt stille stunder med tid til refleksion og væren.

Workshoppen vil bestå af:
Refleksioner over året der er gået, og det du vil tage med dig i 2017
En guidet yogapraksis med fokus på nærvær, ro og dybe stræk – og med et program som understøtter din udrensning
Tid til DIG
Alle er velkomne. Den yoga, vi laver er et mix af hatha, yin og restorativ yoga .

Yin og yang yoga workshop

Yin og Yang yoga rummer en stille Yin praksis og en dynamisk Yang praksis.

Yin yoga står for at være en indadvendt, overgivende og kølende yoga praksis, hvor du arbejder med bevægelighed og fokusering og holder stillingerne i 3 til 5 minutter.

Yang yoga står for at være en dynamisk, udadvendt, aktiv og varmende yoga praksis, hvor du arbejder med styrke, balance og udholdenhed.

download (1) images

 

 

download

 

Vi starter med en stille, meditativ Yin yoga praksis med fokus på overgivelse, ro og fordybelse. Denne praksis kan bringe et travlt hverdags sind og en stram og spændt krop hen imod balance. Langsomt kan fysiske og psykiske spændinger forløses og heales.

Vi vil efterfølgende skifte gear til en opløftende yang yoga praksis, der i et roligt flow vækker energien i kroppen, opbygger styrke og vitalitet og forener åndedræt og bevægelse i et behageligt tempo.

Vi afslutter med Restorativ yoga der inviterer til hvile og balance i nervesystemet.

20140805_134734 (2)

Sommer yin yoga workshop

I en række yin-yoga stillinger går vi på opdagelse i de områder, hvor du måske sjældent får strakt ordentligt igennem. De lidt mere “glemte” områder, hvor bindvævet er blevet stramt på grund af vanemæssige bevægelser, arbejdsstillinger og gamle skader. En manglende smidighed, som eksempelvis kan give dig et ringere afsæt eller gøre, at nogle yogastillinger ikke er favoritter. Når du sidder i stræk i længere tid, slipper spændinger i bindevævet, så væske kan strømme gennem vævet, hvorefter du vil opleve en ny følelse af frihed omkring leddene. Ved at blive opmærksom på dine “glemte” områder og bevidst besøge dem og ruske lidt op i dem, smidiggør du dem og forebygger herved også skader og problemer i nakke, skuldre, hofter, knæ eller fødder. Efter at have siddet i de dybe yin yoga-stræk og lyttet og skuet indad, slutter vi af med en række restorative stillinger, hvor du bruger din nye opmærksomhed og bevidsthed til at tillade en dyb afspænding.

Yin og restorativ yoga workshop

restore_270_06_800x450

I Yin yoga arbejder du med at smidiggøre bindevævet ved at fordybe dig i de enkelte øvelser i 3- 5 minutter.  Denne rolige Yin yoga hjælper dig til at bløde kroppen op, skabe cirkulation og gennemstrømning  og derved slippe spændinger og gamle skader. Når du praktiserer Yin yoga, træner du din evne til at mærke, hvad der sker i kroppen og være til stede med det. Det vil sige, at du øger din kropsbevidsthed og det bliver lettere at mærke hvad din krop har brug for.

Restorativ yoga er den blideste form for yoga, du kan forestille dig. Det er yoga, der genopbygger og åbner kroppen, og hvor du arbejder med at slappe af og give slip. Der er fokus på væren frem for gøren, og du opnår en dyb kontakt med dig selv og indre ro. Yogastillingerne udføres alle i et roligt tempo, de holdes længe og udføres med nænsomhed. I stillingerne får kroppen ultimativ støtte ved brug af tæpper, yogapuder, blokke, bælter og øjenpuder. Gennem arbejdet med afslapning, åndedræt, internalisering af sanserne og beroligelse af sindet, balanceres nervesystemet.

I denne workshop vil du fordybe dig i kroppen gennem meditationer, vejrtrækningsøvelser, Yin stræk og lange dybe restorative øvelser. Intentionen er at nyde, at gå i hi og blive ladet op indefra. At lade vinteren komme med al sin mørke, dybe stilhed.

Det er øvelser, hvor alle kan være med, også selvom du ikke har prøvet yoga før.

Du vil gå hjem fra workshoppen med en oplevelse af at din krop er blevet lettere, lyttet til og at der er blevet plads og overskud til mere.

En workshop giver mulighed for at gå i dybden med specifikke elementer af yoga. Temaet kan være teknisk og f.eks. omhandle en bestemt stilling eller stillingsgruppe, eller det kan have en mere filosofisk karakter og tage udgangspunkt i et begreb eller emne. Workshops skræddersys og tilpasses den enkelte gruppe og kan variere i længde. Kontakt mig for at høre nærmere.

Yogafordybelse med fokus på julens værdier

Kærlighed, medfølelse, taknemmelighed, lys, nærvær og varme.

Blid, dybdegående og effektiv yoga workshop. Yoga, der åbner bryst, skuldre og forside op, skaber fleksibilitet i ryggen, frigiver spændinger i arme, skuldre og nakke og smidiggør kroppen. Vi afslutter med restorative øvelser, dyb afspænding og guidet julemeditation.

De forskellige yogaformer

I Yin yoga udføres stillingerne i et roligt tempo. Hver stilling holdes i længere tid – typisk mellem 3-5 minutter. Der er tid til at du kan fordybe dig og finde den indre stilhed. Der er fokus på åndedrættet, mens du mediterer dig ind i strækkene. Yin yoga er udviklet til at trænge dybt ind i kroppens bindevæv og udvide fleksibilitet.

Hatha rummer de oprindelige, klassiske stillinger, som både har fokus på muskelstyrke, balance, stræk og åndedræt. Hatha har mest fokus på de ydre lag ved kroppen. I modsætning til Yin yoga der er mere fokuseret på de indre.

Restorativ yoga er den blideste form for yoga. Det er yoga, der genopbygger og åbner kroppen, og hvor du arbejder med at slappe af og give slip. Der er fokus på væren frem for gøren. Yogastillingerne holdes længe og udføres med nænsomhed. I stillingerne får kroppen ultimativ støtte ved brug af tæpper, yogapuder, blokke, bælter og øjenpuder. Gennem arbejdet med afslapning og åndedræt, beroliges sindet og nervesystemet balanceres.